Wat is polymeerklei?

Polymeerklei is een soort klei die bestaat uit 'polymeer polyvinyl chloride', in spreektaal beter bekend als PVC, gemengd met een vloeibaar plastificeermiddel. Door de aanwezigheid van weekmakers in de klei is de klei erg goed kneedbaar en blijft hij zacht zolang hij niet gebakken is.  Polymeerklei is te vinden in een regenboog aan kleuren, toch meng ik mijn kleurtjes meestal zelf.  Ik maak voornamelijk gebruik van het merk Fimo en af en toe het merk Cernit.  Een groot voordeel van polymeerklei is dat het zeer licht is om te dragen.

Waarom is er maar één paar per ontwerp?

Om het voor mezelf leuk te houden maak ik slechts 1 paar per ontwerp.  Zo is jouw paar oorbellen uniek en wordt het voor mij geen bandwerk.

Wat is dat glanzend laagje op de achterkant?

Een stekertje wordt met secondelijm op de achterkant van de oorbellen gelijmd.  Na veelvuldig dragen durft zo'n stekertje wel eens loskomen.  Door een laagje hars rond het stekertje te voorzien wordt de kans dat het loskomt zo goed als onbestaande.

Hoe onderhoud ik mijn oorbellen het best?

De oorbellen kunnen gepoetst worden met een vochtig doekje.  Het wordt afgeraden om de oorbellen te dragen in de douche of het zwembad.  De oorbellen bewaren doe je best op een donkere plek, laat ze zeker niet liggen in direct zonlicht!

Waarom kan ik oorbellen niet retourneren?

Omwille van hygiënische redenen kunnen oorbellen niet geretourneerd worden.  Zeg nu zelf, zou jij graag een paar oorbellen ontvangen die reeds zijn gedragen?

Waarom worden de oorbellen met pakketpost verzonden en niet via brievenbuspost?

Omdat jij en ik graag zeker zijn dat een pakketje toekomt verzend ik enkel met Track and Trace.